Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Τουλίπα από τη Σύμη. Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ  ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ Με αφορμή την Πρωτομαγιά, θα πούμε κάποια πράγματα για τη Σύμη που δεν είναι γνωσ...


Τουλίπα από τη Σύμη.

Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ  ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Με αφορμή την Πρωτομαγιά, θα πούμε κάποια πράγματα για τη Σύμη που δεν είναι γνωστά, αλλά έχουν τη δική τους αξία και βαρύτητα, και πρέπει να μας προβληματίσουν, ευελπιστώντας να γίνουμε πιο ευαίσθητοι στα θέματα περιβάλλοντος του νησιού.
  Εξ’ άλλου, όσο πλουτίζεις τις γνώσεις σου για έναν τόπο που ζεις και δραστηριοποιείσαι και οι ενέργειές σου επηρεάζουν με πολλούς τρόπους τη χλωρίδα και την πανίδα γύρω σου, αποκτάς περισσότερη υπευθυνότητα και αγάπη γι’ αυτά που ζουν μαζί μας.
  Ακούστε λοιπόν κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τη Σύμη, που σίγουρα δεν τις γνωρίζατε.
  Το ξέρετε ότι η Σύμη – όπως λέει ένας φίλος που ασχολείται συστηματικά με τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού και κυρίως με τα σπάνια είδη της – σε σχέση αναλογικά με τη Ρόδο και την έκτασή της, διαθέτει όπως λέει περισσότερα είδη πεταλούδων; !!!!
  Το ξέρετε ότι έχουμε κάποια σπάνια είδη, που μερικά εμπίπτουν στα υπό εξαφάνιση είδη;
  Το ξέρετε ότι κάποιοι επιτήδειοι και "φίλοι", παριστάνοντας βοτανολόγους, εντομολόγους κ.λ.π.  κλέβουν παράνομα είδη από την πανίδα μας, και τα πουλούν σε συλλέκτες;
  Μάλιστα για να μου επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του, με έστειλε σε ηλεκτρονική σελίδα (ebay), όπου πωλούνται διάφορα έντομα, και είχε ένα είδος σπάνιο σκαθαριού από τη Σύμη όπως έγραφε, που ήταν προς πώληση με σχετική τιμή 70 ευρώ.
  Κάποιοι το είχαν βγάλει παράνομα από το νησί, και ίσως, ορισμένοι που κυκλοφορούν στα βουνά της Σύμης, δεν είναι απλοί περιηγητές, πεζοπόροι, φυσιολάτρες ή επιστήμονες όπως  διατείνονται. Είναι κλέφτες της πανίδας μας, για να εξοικονομήσουν χρήματα, αδιαφορώντας αν την καταστρέφουν.
  Αν δείτε λοιπόν κάποιους από αυτούς που κυκλοφορούν στα βουνά, μερικοί κρατώντας και  απόχη, δεν πάνε για ψάρεμα στη θάλασσα, αλλά για παράνομο ψάρεμα στην πανίδα μας, (πεταλούδες και έντομα) και καλό είναι όταν πηγαίνουμε στην ύπαιθρο, να έχουμε αυξημένο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους περιπτώσεις.
  Μόνο έτσι θα αποθαρρύνουμε τους επίδοξους κλέφτες του φυσικού μας πλούτου, που δρουν ανενόχλητοι με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό συμφέρον.
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Related

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1418330511180189000

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Σχετικοι Συνδεσμοι

Προσφατα

item